Insurance Policy rent a car soultatos

Ασφαλιστικές καλύψεις

Οι τιμές ενοικίασης, συμπεριλαμβάνουν:

Μικτή Ασφαλιστική Κάλυψη (CDW) με απαλλαγή

Με την ασφάλεια CDW, η οικονομική ευθύνη του ενοικιαστή σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς στο ενοικιαζόμενο όχημα ή σε περίπτωση κλοπής, μειώνεται έως ένα μέγιστο ποσό *Απαλλαγής. Το ποσό της Απαλλαγής, κυμαίνεται από 500€ έως 2.000€, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος.                      

Ασφάλεια Προς Τρίτους (TPL) για σωματικές βλάβες. 

Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης (PLI) για υλικές ζημιές.

Προσωπικό Ατύχημα Οδηγού (PAI) για έξοδα περίθαλψης.

Ασφάλεια Κλοπής οχήματος (FTP) για κλοπή ή απόπειρα κλοπής.

Με αυτή την κάλυψη, ο ενοικιαστής καλύπτεται σε περίπτωση κλοπής ή απόπειρας κλοπής του ενοικιαζόμενου οχήματος, μέχρι το ποσό της Απαλλαγής.
Σας ενημερώνουμε ότι τυχόν κλεμμένα αντικείμενα εντός του οχήματος, όπως προσωπικά, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, κάμερες κ.λπ., δεν καλύπτονται από την ασφάλεια κλοπής.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαθέσιμες επιλογές ασφαλιστικής κάλυψης πριν νοικιάσετε ένα όχημα. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση με βάση τις ανάγκες σας και να διασφαλίσετε ότι έχετε επαρκή προστασία κατά τη διάρκεια της περιόδου ενοικίασης.

Τι είναι η απαλλαγή?

Η απαλλαγή είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσετε ως ενοικιαστής ενός αυτοκινήτου σε περίπτωση ζημιάς στο αμάξωμα ή σε περίπτωση κλοπής του οχήματος. Συνήθως, αυτό το ποσό διαφέρει ανάλογα με την κατηγορία αυτοκινήτου. 

Λάβετε υπόψιν ότι υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και συγκεκριμένες καταστάσεις που δεν καλύπτονται από την απαλλαγή, μερικές απο τις οποίες αναφέρονται ενδεικτικά παρακάτω, και πιο αναλυτικά στην ενότητα "Περιπτώσεις Ακύρωσης Ασφάλειας":
1) Ζημιά στα ελαστικά και τα τζάμια: Συνήθως, η απαλλαγή δεν καλύπτει τη ζημιές στα ελαστικά και τα τζάμια του αυτοκινήτου. Αν υποστείτε ζημιά σε αυτά τα μέρη, είναι πιθανό να πρέπει να πληρώσετε τα έξοδα επισκευής ή αντικατάστασης.
2) Ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου: Οι ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου (όπως ο προστατευτικός πάτος, το μαρσπιέ, κ.α) δεν καλύπτονται από την απαλλαγή.
3) Βλάβες/Ζημιές που προκαλούνται από αμέλεια: Εάν η ζημιά στο αυτοκίνητο προκληθεί από αμέλεια ή κακή χρήση, η απαλλαγή δεν ισχύει. Για παράδειγμα, αν προκαλέσετε ζημιά στον κινητήρα ή το κιβώτιο ταχυτήτων λόγω κακής οδήγησης, δεν καλύπτεστε από την ασφάλιση.
4) Βλάβες/Ζημιές που προκαλούνται από παράνομη χρήση: Εάν προβείτε σε παράνομη χρήση του αυτοκινήτου, όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, η απαλλαγή δεν ισχύει.

Πριν νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις της ενοικίασης και να κατανοήσετε τι καλύπτει και τι δεν καλύπτει η απαλλαγή, προκειμένου να είστε πλήρως ενήμεροι για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας ως ενοικιαστής.

 

  Οδική βοήθεια - Μηχανική βλάβη

Όλα τα αυτοκίνητα της εταιρείας μας, καλύπτονται 24/7 από οδική βοήθεια σε όλη την Κρήτη, σε περίπτωση ζημιάς ή ατυχήματος, με την προϋπόθεση ότι το όχημα κινείται μόνο σε εξουσιοδοτημένους ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε την κλήση σας, προκειμένου να σας βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε περίπτωση μηχανικού προβλήματος ή σε περίπτωση ατυχήματος.

Ο ενοικιαστής θα πρέπει να ειδοποιήσει αμέσως την εταιρεία ενοικίασης σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία & τους αριθμούς επικοινωνίας που παρέχονται από το προσωπικό μας, κατά την παράδοση του οχήματος.

Σε περίπτωση βλάβης ή σε περίπτωση ατυχήματος, που έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος, αφού το περιστατικό διερευνηθεί από το εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας, το αυτοκίνητό σας θα αντικατασταθεί από άλλο ίδιου ή μεγαλύτερου μεγέθους, εντός 48 ωρών από τη στιγμή αναφοράς του περιστατικού στην εταιρεία ενοικίασης και ανάλογα με την τοποθεσία σας.

Ο εκτιμόμενος χρόνος διαχείρισης περιστατικού, υπολογίζεται σε περίπου 4 ώρες, απο την αναφορά του συμβάντος.

 Λάβετε υπόψη ότι η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε ένα ατύχημα ή μια βλάβη και να μην προχωρήσει σε αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων, στην περίπτωση που η χρήση του ενοικιαζόμενου οχήματος παραβίαζε τους όρους ενοικίασης της εταιρείας. 

Κλαταρισμένο ελαστικό

Κατά τη διάρκεια της ενοικίασης, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι η αντικατάσταση ενός κλαταρισμένου ελαστικού με τη ρεζέρβα, είναι αποκλειστικά ευθύνη του ενοικιαστή και δεν καλύπτεται απο την οδική βοήθεια.

Συνεπώς, σε περίπτωση κλαταρισμένου ή τρυπημένου ελαστικού, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε άμεσα χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που παρέχονται στο πορτ-παγκάζ του οχήματος. Εάν χρειάζεστε περαιτέρω οδηγίες ή βοήθεια, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αφού αντικαταστήσετε το τρυπημένο ελαστικό, μπορείτε να οδηγήσετε προς το πλησιέστερο βουλκανιζατέρ για να το επισκευάσετε. Το κόστος για αυτήν την υπηρεσία ανέρχεται σε περίπου 10-12 ευρώ, και η διάρκεια επισκευής συνήθως κυμαίνεται από 15 έως 20 λεπτά. Παρακαλούμε να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε απόδειξη πληρωμής για την επισκευή, ώστε να μπορέσουμε να σας επιστρέψουμε το κόστος κατά την επιστροφή του οχήματος.

Σε περίπτωση που το ελαστικό έχει υποστεί ολική ζημιά ή καταστροφή, που αδυνατεί να επισκευαστεί, το συνολικό κόστος αντικατάστασης του ελαστικού, επιβαρύνει αποκλειστικά τον ενοικιαστή και δεν καλυπτεται απο καμία ασφάλεια. 

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η εταιρεία μας δεν καλύπτει τυχόν επιπλέον έξοδα, πέραν της επισκευής του ελαστικού.

 

Κανόνες οδήγησης - Χρήση οχήματος

Όσον αφορά τη χρήση των ενοικιαζόμενων οχημάτων μας, θέλουμε να ενημερώσουμε τους πελάτες μας σχετικά με ορισμένες οδηγίες και περιορισμούς. Ανεξαρτήτως της κατηγορίας του οχήματος, όλα τα αυτοκίνητα του στόλου μας, προορίζονται και επιτρέπεται να οδηγούνται αυστηρά μόνο σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Δεν επιτρέπεται η χρήση τους σε μη ασφαλτοστρωμένους ή χωμάτινους δρόμους!

Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα οχήματα που παρέχουμε προς ενοικίαση είναι επιβατικά οχήματα σχεδιασμένα για αναψυχή και μεταφορά. Η χρήση τους λοιπόν πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους, εντός λογικών πλαισίων.

Εάν το ενοικιαζόμενο όχημα χρησιμοποιηθεί παραβιάζοντας τους παραπάνω όρους ενοικίασης, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης σε μη εξουσιοδοτημένους δρόμους, η ασφάλιστική κάλυψη ακυρώνεται και σε τέτοιες περιπτώσεις, ο οδηγός/ενοικιαστής φέρει πλήρη ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά, δυσλειτουργία ή ατύχημα που μπορεί να προκύψει. Επιπλέον, ο οδηγός/ενοικιαστής φέρει ευθύνη για τα έξοδα ρυμούλκησης και καθαρισμού του οχήματος από λάσπη, σκόνη ή άλλα υπολείμματα, στο εσωτερικό και εξωτερικό του οχήματος.

Επισημαίνουμε αυτές τις οδηγίες για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πελατών μας και να διατηρήσουμε την ακεραιότητα των ενοικιαζόμενων οχημάτων μας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη χρήση των δρόμων, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας.

 

Σημαντικές πληροφορίες σε περίπτωση ατυχήματος 

Στην ατυχή περίπτωση ατυχήματος, είναι ζωτικής σημασίας για τον ενοικιαστή να ακολουθήσει συγκεκριμένες διαδικασίες προκειμένου να διασφαλίσει τον ομαλή χειρισμό της κατάστασης. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις παρακάτω οδηγίες:

 • Άμεση Ενημέρωση και Παραμονή στον Τόπο του Ατυχήματος

Ανεξαρτήτως ευθύνης, ο ενοικιαστής πρέπει να ενημερώσει αμέσως την εταιρεία ενοικίασης επικοινωνώντας με τους τηλεφωνικούς αριθμούς της 24ωρης εξυπηρέτησης πελατών μας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να παραμείνετε στον τόπο του ατυχήματος μέχρι να σας δοθούν οδηγίες.

 • Συμμετοχή της Υπηρεσίας Φροντίδας Ατυχημάτων

Μόλις ενημερωθεί η εταιρεία ενοικίασης, θα ενημερωθεί και η υπηρεσία φροντίδας ατυχημάτων μας. Αυτή η υπηρεσία θα αποστείλει άμεσα έναν αντιπρόσωπο στον τόπο του ατυχήματος για να γίνει καταγραφή του συμβάντος και μια δήλωση ατυχήματος σε πραγματικό χρόνο.

 • Ευθύνη του Ενοικιαστή για Τραυματισμούς ή Ζημιές

Είναι ουσιαστικό να γνωρίζετε ότι ο ενοικιαστής φέρει πλήρη ευθύνη, σε περίπτωση μη έγκαιρης ειδοποίησης προς την εταιρεία ενοικίασης, για τυχόν τραυματισμούς ή ζημιές που μπορεί να προκύψουν. Αυτή η ευθύνη εκτείνεται τόσο στο ενοικιαζόμενο όχημα όσο και σε τρίτα πρόσωπα ή ιδιοκτησίες που εμπλέκονται στο ατύχημα, και ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή οικονομικών υποχρεώσεων προς στον ενοικιαστή.

Τηρώντας αυτές τις διαδικασίες θα εξασφαλιστεί η άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων και η ενημέρωση των αρμόδιων φορέων. Η ασφάλεια σας και η ευημερία όλων των εμπλεκομένων μερών είναι οι απόλυτες προτεραιότητές μας.

Παρακαλούμε θυμηθείτε να παραμείνετε ήρεμοι και να συνεργαστείτε με τις αρχές και την ομάδα μας κατά τη διάρκεια τέτοιων περιστάσεων. 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΜΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται, στα ακόλουθα:

 • Ζημιές σε τροχούς/ζάντες/τάσια/ελαστικά, στο κάτω μέρος του οχήματος, ζημιές κατά την οδήγηση εκτός δρόμου (μη ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι/χωματόδρομοι, π.χ. Μπάλος ή παρόμοιες διαδρομές κ.λπ.), καθώς και ζημιές από ζώα (δεσποζόμενα ή μη)
 • Ζημιές στο εσωτερικό του οχήματος, απώλεια ή φθορά του κλειδιού αυτοκινήτου, ζημιές στον πρόσθετο εξοπλισμό που παρέχεται κατά την ενοικίαση (παιδικά καθίσματα, GPS, USB-AUX, καλώδια φόρτισης κ.λπ.)
 • Παραχώρηση του οχήματος σε τρίτο πρόσωπο που δεν είναι εγγεγραμμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο
 • Οδήγηση ή μεταφορά του ενοικιαζόμενου οχήματος εκτός Κρήτης
 • Σπρώξιμο ή ρυμούλκηση οποιουδήποτε άλλου οχήματος
 • Λανθασμένος ανεφοδιασμός του οχήματος (λάθος καύσιμο)
 • Οποιαδήποτε ζημιά προκύψει ως αποτέλεσμα της αγνόησης μιας προειδοποιητικής λυχνίας
 • Κάψιμο του συμπλέκτη (που απαιτεί επίμονη κακή χρήση) ή με κακή χρήση του χειρόφρενου
 • Ζημιές/φθορές στις ζάντες, έπειτα από οδήγηση με κλαταρισμένο ελαστικό
 • Οδήγηση σε μέρη που δεν είναι κατάλληλα για δημόσια πρόσβαση, όπως παραλίες, πίστες αγώνων, βραχώδεις περιοχές, μη ασφαλτοστρωμένοι ή χωμάτινοι δρόμοι κ.λπ., που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο όχημα
 • Αμέλεια ή παράλειψη σε λυχνίες ή άλλων προειδοποιητικών ενδείξεων
 • Μεταφορά εμπορευμάτων ή άλλων υλικών, ιδιαίτερα επικίνδυνων, εύφλεκτων ή/και ουσιών, που μπορεί να βλάψουν το εσωτερικό του οχήματος ή  τους επιβάτες
 • Μεταφορά ανθρώπων ή αγαθών που άμεσα ή έμμεσα συνεπάγονται πληρωμή στον ενοικιαστή
 • Υπεκμίσθωση του οχήματος
 • Χρήση του οχήματος σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα
 • Μεταφορά αριθμού ατόμων ή ποσότητας αποσκευών που υπερβαίνει το επιτρεπόμενο βάρος φορτίου του οχήματος από τον κατασκευαστή
 • Μεταφορά αποσκευών ή οποιουδήποτε άλλου υλικού στην οροφή του οχήματος
 • Αλόγιστη οδήγηση, αμέλεια, ασεβείς ενέργειες αντίθετες με τον Διεθνή Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
 • Συμμετοχή σε αγώνες ή παρόμοιες πράξεις

Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε χρήση του οχήματος κατά παράβαση κανόνα ή λογική και επιμελή χρήση του οχήματος, καθώς και, ειδικότερα, των διατάξεων των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων, θα θεωρείται ως μη εξουσιοδοτημένη χρήση.